Socialattica.gr - ChatBot
title
  • Βρείτε μας στο
title

Τρέχον θέμα: Βασικό

Παρουσιολόγια αποκλειστικά για χρήση των ΚΔΗΦ
title

Παρουσιολόγια αποκλειστικά για χρήση των ΚΔΗΦ

Για την προγραμματική περίοδο  2021-2027 έχει προετοιμαστεί απο την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος "ΑΤΤΙΚΗ" ένα  ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο (σε μορφή Excel) ώστε ο τρόπος υπολογισμού των μονάδων μέτρησης να είναι ενιαίος και οριζόντιος για όλα τα ΚΔΗΦ.

 

Συγκεκριμένα :

  1. Για το έτος  2023. Θα πρέπει να συμπληρωθεί  το επισυναπτόμενο αρχείο με βάση τα υφιστάμενα παρουσιολόγια (που φέρουν τις υπογραφές των ωφελούμενων). Να υπογραφεί ΜΟΝΟ απο τον υπεύθυνο της πράξης, να σφραγιστεί  (εκτύπωση σε Α3) και να αποσταλεί μέσω της επικοινωνίας στο αντίστοιχο ΔΔΔ. Επιπλέον το excel να αποσταλεί στον χειριστή της πράξης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
  1. Για το έτος 2024 έως το τέλος της πράξης. Το συνημμένο παρουσιολόγιο  θα υποκαταστήσει πλήρως τα υφιστάμενα από 1/7/2024 . Σε αυτά θα υπογράφουν πλέον και οι ωφελούμενοι όπως απαιτείται(Α3 εκτύπωση) και θα αναρτώνται με το ΔΔΔ κάθε μήνα στο ΟΠΣ  μαζί με το αρχείο excel. Για το διάστημα 1/1/2024 έως 30/06/2024 τα παρουσιολόγια θα ισχύουν ώς έχουν.   

 

Συμπλήρωση του αρχείου excel - παρουσιολογίου. 

Το συνημμένο βιβλίο εργασίας που έχει δημιουργηθεί είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Θα είναι κοινό για όλους τους μήνες  καθόσον θα συμπληρώνονται οι παρουσίες ανα  φύλλο και μήνα.

Απαιτείται ΜΟΝΟ η συμπλήρωση των τριών στοιχείων που αναφέρονται στο φύλλο "ΓΕΝΙΚΑ"  και τα ονοματεπώνυμα των ωφελουμένων ανα μήνα. Οι παρουσίες των ωφελούμενων θα καταχωρούνται με τον αριθμό 1 οι δε απουσίες με τον αριθμό 0.

Δεν καταβάλλεται αποζημίωση για τις ημέρες που ο ωφελούμενος απουσίαζε από το ΚΔΗΦ ή το ΚΔΗΦ δεν λειτούργησε, με την επιφύλαξη των άρθρων 61 του ν. 4921/2022 (Α΄75) και του άρθρου 57 του ν. 4997/2022 (Α΄219). Κατ΄εξαίρεση αποζημιώνονται ως 30 ημέρες νοσηλείας του ωφελουμένου ετησίως σε δημόσιο νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική ή κέντρο αποκατάστασης καθώς και ως 8 ημέρες ανά μήνα, εφόσον η απουσία είναι ιατρικώς δικαιολογημένη. Στις εν λόγω περιπτώσεις, οι αντίστοιχες ημέρες  θα δηλώνονται ώς παρουσίες (με αριθμό "1") αλλά σε κόκκινο περίγραμα με επισύναψη των σχετικών δικαιολογητικών τεκμηρίωσης (βλ. σημείωση στα μηνιαία φύλλα εργασίας).

 

Τα παρουσιολόγια που αφορούν το έτος 2023 παρακαλούμε να αποσταλούν στον αρμόδιο χειριστή το αργότερο έως την 28/06/2024.