Socialattica.gr - ChatBot
title
  • Βρείτε μας στο
title

Τρέχον θέμα: Βασικό

title
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ | Θηβών 60, Πειραιάς, 185 42
Ιωάννης Ζαμαρίας, Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
210 4220708
09:00-17:00
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Μονάδα απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις "νόμιμες" εξαρτήσεις στον Πειραιά

title

Στοιχεία δομής

Συμπράττων φορέας: 
ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕΘΕΑ)
Περιγραφή: 

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών που καλύπτει τον Δήμο Πειραιά, τους όμορους δήμους, τα νότια προάστια, περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Προσφέρει συμβουλευτική, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη σε ενήλικες χρήστες ουσιών, εργαζόμενους και φοιτητές που κάνουν είτε πειραματική/περιστασιακή είτε συστηματική χρήση ουσιών. Επίσης, υποστηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης.  Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ διαθέτει Συμβουλευτικά Κέντρα και Κέντρα Οικογενειακής Υποστήριξης στον Πειραιά, την Ελευσίνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Αντικείμενο του έργου είναι η υποστήριξη της λειτουργίας Μονάδας Απεξάρτησης με έδρα τον Πειραιά, η οποία θα αποτελέσει βασικό πυλώνα του δικτύου υπηρεσιών κατά των εξαρτήσεων στην περιοχή και θα συμβάλλει, μαζί με τις υπόλοιπες δομές υγείας/ κοινωνικής φροντίδας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Κοινωνικά Ιατρεία κλπ.), στη συνολική κάλυψη αναγκών διαφορετικών ομάδων στόχου.

Ειδικότερα, στόχος της Μονάδας Απεξάρτησης είναι να παρέχει ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης, μέσα στο οποίο δύναται να αναπτυχθεί θεραπευτική σχέση, ώστε τα ωαφελούμενα άτομα να υποστηριχθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, η Μονάδα θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων ανάλογα με τις ανάγκες τους (αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια και άλλες ""νόμιμες"" εξαρτήσεις) και θα παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές εφόσον κρίνεται αναγκαίο (προγράμματα υποκατάστασης, θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας, μονάδες αποτοξίνωσης κλπ). 

Στατιστικά: 

Περίοδος λειτουργίας: 15/09/2022 - 31/12/2023
Συνολικός αριθμός εξυπηρετήσεων της Δομής: 2174
Συνολικός αριθμός εξυπηρετήσεων τις τελευταίες 30 ημέρες: 0
Μέσος όρος εξυπηρετήσεων ανά ημέρα: 7
Δημοφιλέστερες υπηρεσίες: Συμβουλευτική

Κοινοποίηση: 
title
title

Επικοινωνία

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε ένα μήνυμα στον υπεύθυνο επικοινωνίας της Δομής.
CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση χρησιμεύει στην αποτροπή αυτόματων εγγραφών από μηχανές (spam).
y
E
S
G
G
F